top of page

Top 10 steden Lonely Planet: een extra boost voor de Antwerpse hotelsector!

Deze week maakte een groep van Lonely Planet experten de gekende "Best in travel 2018" bekend. Binnen de "Top 10 steden" vinden we dit jaar onze havenstad Antwerpen op de zesde plaats.

Antwerpen: sfeerbeeld

Op vlak van internationale city marketing zeker een mooie opsteker voor de stad, het toerisme en zo ook voor de hotelsector.

Elke extra positieve impuls is welkom om meer overnachtingen te genereren om zo de positieve trend van 2017 verder te kunnen zetten in 2018.

De grootste troef van Antwerpen is volgens Lonely Planet de organisatie van Barokjaar 2018. Met het zeer ambitieus cultureel programma zijn de verwachtingen voor dit "Rubens-jaar" dan ook torenhoog.

De doelgroepen die men wil bereiken met Barokjaar 2018 zijn niet alleen nieuwe markten. Op de eerste plaats ligt de focus op de Belgische en Nederlandse markt, gevolgd door Frankrijk, UK en Duitsland.

Waarom is overnachten in Antwerpen een must in 2018?

  • Het Barokjaar 2018: Geïnspireerd door de beroemdste inwoner van de stad, Rubens, zal Antwerpen tijdens Barokjaar 2018 de Vlaamse Meester zij aan zij tentoonstellen met modern talent. Er zijn parades, concerten, straatkunstwerken, multimediashows en workshops.

  • De Belgische klassiekers: bier en chocolade

  • Groot culinair aanbod: pop-up bars, koffietentjes, cocktailbars en een aantal vernieuwende restaurants

  • Hightech musea en futuristische bouwwerken: Havenhuis

In deze top 10 krijgt Antwerpen verder nog het gezelschap van 4 andere Europese steden: Sevilla (1), Hamburg (4), Matera (7) en Oslo (10).

Naast de top 10 Steden was er ook een Top 10 Landen, Regio's en Best Value. In geen enkel van deze lijstjes komen ons landje nog aan bod.

Tom Minnen - Hotell me a Tale

Ken je mijn verhaal al? Klik hier

Laatste update: 16/03/2018

Vragen? Opmerkingen? Toevoegingen?

Laat het mij zeker weten: tom.minnen@hotellmeatale.com

De volledige top 10 kan je vinden op de website van Lonely Planet!

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page