Meer "Vind ik leuks" voor de Facebookpagina van jouw Hotel of B&B!

Het aantal “likes” op je pagina lijkt soms de graadmeter geworden van hoe succesvol je Hotel of B&B wel is. Scoor je op dit ogenblik nog niet op dat vlak? Zeker nog niet panikeren! Het aantal “Vind ik leuks” wil eigenlijk niet veel concreets zeggen over hoe succesvol de onderneming is. Het aantal “Vind ik leuks” is vooral bij de consument een graadmeter geworden voor hoe (inter)actief je bent op Facebook, hoe volledig en correct je pagina is, … . Je hoort het dus wel al aankomen, het is een niet te onderschatten onderdeel van het volledig Facebookverhaal en online marketinginspanningen.

Alles bij Facebook Marketing start met 2 gouden basispijlers

1. Welke doelgroep wil je bereiken met je Facebookpagina?

Veel Likes of volgers hebben is leuk, maar zoals bij veel dingen is ook hier kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Facebook of Instagram zijn voor de onderneming een marketingtool en bij marketing begint het nu eenmaal altijd en opnieuw bij de doelgroep die je voor ogen hebt met je Hotel of B&B.

Het is dus beter wat minder likes te hebben, maar dat de likes die je hebt wel volledig matchen met je doelgroep. Natuurlijk is er niets mis mee dat je familie en vrienden jouw pagina volgen of leuk vinden, maar op het eind van de rit zijn dit niet de juiste personen die jouw pagina moet targetten.

2. Welk doel wil je bereiken met je Facebookpagina?

Maak voor jezelf ook duidelijk wat het doel is dat je wil bereiken met Facebook. Wil je steeds verbonden blijven met je trouwe gasten, wil je meer zichtbaarheid, wil je een duidelijk imago creëren, … . Voor elke strategie is er ook een andere kijk en idee over wat nu kwalitatief goede likes of volgers zijn van je pagina.

Wat is het verschil tussen “vind ik leuk” en “volgend”?

Vind ik leuk: op het profiel van de Facebookgebruiker staat dat je deze pagina leuk vindt, het is duidelijk zichtbaar voor je Facebookvrienden dat je deze pagina leuk vindt.

Volgend: Als deze optie actief is, dan krijg je ook de berichten/posts van de pagina in je nieuwsoverzicht.

"Vind ik Leuk" versus "Volgend"

Als je zonder meer op een pagina op de knop “Vind ik leuk” drukt dan ben je automatisch ook “Volgend”. Wil je een andere opzet dan moet je daar zelf bewust voor kiezen en de nodige knoppen aan- of uitdrukken.