Wat zijn Facebook Notities – Facebook Notes

Facebook Notities kunnen we kort samenvatten als de “blogfunctie" van Facebook. Maar wat is dan het verschil tussen de notities en een gewone post? Met notities heb je meer mogelijkheden op het vlak van opmaak, zoals we kennen bij "Word", maar wat eenvoudiger natuurlijk. De "Facebook Notities" tool kan je ook vergelijken met de "artikel schrijven" tool bij LinkedIn

Facebook Notities

Waar kan je Facebook Notities vinden op de pagina van jouw Hotel of B&B?

Het plaatsen van een notitie / blogpost kan je gemakkelijk op de pagina van je Hotel of B&B.

Facebook notities maken

Hoe kan ik een Facebook Notitie maken?

Als je voor de optie Notities hebt gekozen, geeft Facebook je een pop-up scherm waar reeds verschillende opties zichtbaar zijn.

  • Omslagfoto toevoegen

  • De titel van je notitie

  • De lopende tekst: hier heb je vervolgens enkele klassieke opmaakopties zoals: Bold, opsommingen, enz

  • In de lopende tekst kan je ook eenvoudig foto’s toevoegen en zelfs een onderschrift toevoegen

Facebook notities maken

Waarom zou je nu Facebook Notities gebruiken?

Doordat je meer opmaakopties hebt, ziet het er allemaal net iets aantrekkelijker uit dan klassieke Facebook posts. Daarnaast, Facebook zou Facebook niet zijn, als ze hun eigen tools geen voorrang geven. Een link naar jouw nieuwe blogpost zal minder scoren dan dezelfde blog op Facebook plaatsen via notities.

Want we moeten niet naïef zijn, Facebook heeft graag dat zijn bezoekers op hun platform blijven en dat zolang mogelijk, links weg van het Facebook Platform zijn voor hen dus ook (commercieel) minder interessant.

Als laatste voordeel is het een handige tool voor al diegenen die geen eigen website zouden hebben of geen blogfunctie op hun website hebben.

Zijn er ook nadelen aan Facebook Notities?

De Notitiefunctie is nog vrij nieuw en nog niet echt een populaire toepassing, de opties zijn dan ook nog wat gelimiteerd naar mijn mening. De belangrijkste optie die ik mis, is de mogelijkheid om het publiceren van een notitie te gaan inplannen, zoals je misschien al doet met je dagelijkse Facebook posts.

Misschien wel de grootste opmerking, is de impact naast Facebook. Velen starten een blog om meer bezoekers naar hun website te halen en deze bezoeker langer op hun eigen website te houden door goeie content aan te bieden via een blog.

Als je nu al op de Facebookpagina van je Hotel of B&B links legt naar de blog op jouw website, dan ga je bij notities de Facebookbezoeker net op Facebook houden via de notities.

Dit kan op zich ook een doel zijn, maar voor velen is het doel van hun blog net om die bezoeker van Facebook weg te leiden naar hun eigen website.

Tom Minnen - Hotell me a Tale

Ken je mijn verhaal al? Klik hier

KLIK HIER: Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen met je sociale media?

Laatste update: 26/07/2018

Vragen? Opmerkingen? Toevoegingen? Laat het mij zeker weten: tom.minnen@hotellmeatale.com

Heb jij tips, ervaringen,... die je graag wil delen over dit onderwerp?

Plaats ze dan zeker bij "opmerkingen" van de onderstaande Facebook post.

559 weergaven0 opmerkingen