top of page

Motel

Wat is een Motel:

Motel was oorspronkelijk de afkorting van Motor Hotel en is ontstaan in de VS rond de jaren 1925. 

Motels waren in die jaren een zeer snel groeiende soort van Hotels in de VS maar ook daarbuiten. Motels richten zich op automobilisten op doorreis, die meestal maar 1 nacht verblijven.

Nu is de benaming Motel wat een verouderde term en wordt vooral gebruikt voor goedkopere hotels langs de grote autosnelwegen en zo zijn er nog steeds Motels te vinden langs de voormalige U.S. Route 66 in de Verenigde Staten.

Verschil tussen een Hotel en een Motel.

Motels zijn een specifieke categorie binnen de hotels Het verschil tussen een traditioneel Hotel en een Motel is  de manier van opbouw en constructie. De opbouw van een Motel werd gekenmerkt door aan elkaar geschakelde kamers waarvan de deuren niet uitkomen op een gang, zoals bij een traditionele hotel, maar rechtstreeks op een parkeerplaats. Deze opbouw creëert mee de typische anonimiteit gekoppeld aan een Motel bezoek. 

Motels zijn ook steeds gelegen buiten de stadscentra bij de grote autosnelwegen, grote verkeersknooppunten, luchthavens en zeehavens.

Cultuur

Motels hebben altijd een  belangrijke rol gespeeld binnen de populaire cultuur zoals in speelfilms, songteksten, enz.

De specifieke sfeer, de anonimiteit, Route 66, neon, Diners enz zijn allemaal elementen die passen in het perfecte plaatje van vele filmmakers en tekstschrijvers.

Motel neon
Motel neon
Voorbeeld Motel
Voorbeed Motel
Motel Route 66
bottom of page