Tom Minnen, mijn verhaal

Mijn missie:

Elk Hotel, B&B, Vakantiewoning in Vlaanderen sterker te maken door de rendabiliteit te verhogen, zodat er meer ruimte is voor investeringen en kwaliteitszorg.

Hallo, ik ben Tom

Bedankt voor je tijd en welkom op de plek waar je mijn eigen persoonlijk verhaal kan lezen.

Ik ben Tom Minnen, vader, echtgenoot, zoon,… 

maar ook een ondernemer met een passie en een missie!

Mijn achtergrond.

Na mijn studies Hotelmanagement aan KHBO/VIVES Brugge, ben ik mijn carrière gestart bij Martin’s Hotels. Na 7 jaar actief te zijn geweest bij deze Belgische hotelgroep en als Revenue Manager voor verschillende hotels gewerkt te hebben, startte ik bij de toen nog relatief kleine OTA Booking.comDoor duidelijke prioriteiten te stellen heb ik Booking.com op de Belgische en Luxemburgse markt laten uitgroeien tot de speler die het nu is en dit zeker tijdens de laatste 3 jaar, als hoofd van de Belgische afdeling van deze internetgigant. 

De laatste jaren ben ik naast Hotell me a Tale ook actief als opleidingshoofd van de opleiding "Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement" aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

Mijn inspiratiebron: De zelfstandige uitbaters van accommodaties.

Elke dag stond ik actief in contact met de uitbaters van verschillende soorten accommodaties zoals Hotels, B&B’s, Vakantiewoningen, Hostels, … en deze uit alle hoeken van het land. Wat mij steeds opnieuw opviel was de grote passie voor het vak, maar ook de onzekerheid en bezorgdheid. Het beheren van een accommodatie is zeer uitdagend en toch wel complex geworden. De digitale en internet revolutie van de laatste jaren heeft het werk van uitbaters nog complexer gemaakt en de rendabiliteit van de sector enorm onder druk gezet = hoge commissies, dure software, sociale media, online marketing, beoordelingen, enz.

Alles begon met een missie.

Deze harde realiteit is meer en meer in mijn hoofd blijven rondtollen totdat ik de beslissing heb genomen om een andere weg in te slaan. Ik stond klaar met een nieuw doel: Ik zou Hotels en B&B’s helpen ze terug winstgevender en sterker te maken. Het zaadje van “Hotell me a Tale” was gezaaid.

De aanslagen in 2016 hebben mij even van koers doen wijzigen. Laf? Misschien wel, want de sector had het toen net nog moeilijker en misschien had ik toen al mijn steentje kunnen bijdragen. Maar op dat ogenblik was de weg met wat meer zekerheden voor mij en mijn gezin zeer aanlokkelijk.

Maar in al die maanden was de "goesting" om iets te gaan doen met mijn voorliefde voor de sector er zeker niet minder op geworden. De motivatie om mijn steentje bij te dragen aan een van de mooiste vakgebieden die er bestaat, “gastvrijheid”, bleef steeds aanwezig.

Na heel wat nachtelijke uren achter mijn computer zittend aan mijn klein bureautje in de woonkamer, heb ik dan toch de sprong gewaagd en al mijn ideeën en plannen op tafel gegooid. Na vele gesprekken met eigenaars, ondernemers, coachen, enz… , startte ik trots in mei 2017 met “Hotell me a Tale”. Zeer blij en nog steeds met 1 duidelijk doel: Ik zou de Vlaamse Hotels en B&B’s helpen terug winstgevender en sterker te worden door mijn kennis en ervaring te delen.

Volledig perfect?

Ik ga er niet over liegen de eerste maanden waren lastig en zwaar.

De twijfels, de onzekerheid, proberen, testen, feedback,… maar steeds met de focus hoe kan ik de Vlaamse hospitality sterker en beter maken. Ik heb onvoldoende vingers om al de keren te tellen dat ik een dikke vette rode streep heb getrokken over uren werk om daarna terug te starten met een wit blad.

 

Maar nooit opgeven, keihard tegen de muur lopen maar terug opstaan, leren uit de fouten en terug verdergaan.

Waar staan we nu!

Ondertussen zijn we weer enkele jaren verder en begint Hotell me a Tale te lopen als een trein. Grote projecten, kleinere trajecten, events, gastcolleges, Ateliers,...  mooie kansen en echt geweldige uitdagingen en projecten zijn reeds op mijn weg gekomen en daar ben ik niet een klein beetje fier op en enorm blij en dankbaar voor.

 

Maar ik zit zeker niet stil, elke dag blijf ik mijn aanbod verfijnen en optimaliseren aan de steeds veranderende noden van de sector. Je kan mij elke dag wel ergens in Vlaanderen vinden en dit van de Belgische kust tot het Limburgse Voeren.

Daarnaast kan je mij ook enkele uren per week vinden op de campus van de Erasmus Hogeschool te Brussel. Waar ik de vakken Marketing, Financieel Management en Hotel Organisatie verzorg binnen de opleiding Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

In welke vorm dan ook, ik werk, deel, leer,.. elke dag weer, met mijn passie en missie als onuitputtelijke motor.

Tom Minnen

Wil je echt nog meer weten over mij? Bekijk dan hier mijn volledig professionele levenswandel / CV

Bekijk hier mijn aanbod!

Heb je een vraag? 

Stel ze mij! 

AL MEER DAN +2000 ABONNEES

100% veilig. We volgen de GDPR/AVG regelgeving. Je kunt uitschrijven in 1 klik. 

ARTIKELS: Meest recent - Meest Gelezen

Kortrijksebaan 100, 

3220 Holsbeek - Vlaanderen - België

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
© Copyright TomBookToo 2020

Hotell me a Tale is  een project  van TomBookToo VOF BTW BE0707691709

Privacy verklaring - Algmene Voorwaarden