top of page

Tom Minnen, mijn verhaal

Tom Minnen

Mijn missie:

Elk Hotel, B&B, Vakantiewoning in Vlaanderen sterker te maken door de rendabiliteit te verhogen, zodat er meer ruimte is voor investeringen en kwaliteitszorg.

Hallo, ik ben Tom

Bedankt voor je tijd en welkom op de plek waar je mijn eigen persoonlijk verhaal kan lezen.

Ik ben Tom Minnen, vader, echtgenoot, zoon,… 

maar ook een ondernemer met een passie en een missie!

Mijn achtergrond.

Na mijn studies Hotelmanagement aan KHBO/VIVES Brugge, ben ik mijn carrière gestart bij Martin’s Hotels. Na 7 jaar actief te zijn geweest bij deze Belgische hotelgroep en als Revenue Manager voor verschillende hotels gewerkt te hebben, startte ik bij de toen nog relatief kleine OTA Booking.comDoor duidelijke prioriteiten te stellen heb ik Booking.com op de Belgische en Luxemburgse markt laten uitgroeien tot de speler die het nu is en dit zeker tijdens de laatste 3 jaar, als hoofd van de Belgische afdeling van deze internetgigant. 

Naast "Hotell me a Tale" ben ik ook actief als opleidingshoofd van de opleiding "Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement" aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

Mijn inspiratiebron: De zelfstandige uitbaters van accommodaties.

Elke dag stond ik actief in contact met de uitbaters van verschillende soorten accommodaties zoals Hotels, B&B’s, Vakantiewoningen, Hostels, … en deze uit alle hoeken van het land. Wat mij steeds opnieuw opviel was de grote passie voor het vak, maar ook de onzekerheid en bezorgdheid. Het beheren van een accommodatie is zeer uitdagend en toch wel complex geworden. De digitale en internet revolutie van de laatste jaren heeft het werk van uitbaters nog complexer gemaakt en de rendabiliteit van de sector enorm onder druk gezet = hoge commissies, dure software, sociale media, online marketing, beoordelingen, enz.

Alles begon met een missie.

Deze harde realiteit is meer en meer in mijn hoofd blijven rondtollen totdat ik de beslissing heb genomen om een andere weg in te slaan. Ik stond klaar met een nieuw doel: Ik zou accommodaties helpen ze winstgevender en sterker te maken. Het zaadje van “Hotell me a Tale” was gezaaid.

Na vele gesprekken met eigenaars, ondernemers, coachen, enz… , startte ik trots in mei 2017 met “Hotell me a Tale”. Zeer blij en nog steeds met 1 duidelijk doel: Ik zou de Vlaamse Logies helpen terug winstgevender en sterker te worden door mijn kennis en ervaring te delen.

Nooit opgeven, keihard tegen de muur lopen maar terug opstaan, leren uit de fouten en terug verdergaan.

Waar staan we nu!

Ondertussen zijn we weer enkele jaren verder en loopt "Hotell me a Tale" als een trein. Grote projecten, kleinere trajecten, events, gastcolleges, Workshops,...  mooie kansen en echt geweldige uitdagingen en projecten zijn reeds op mijn weg gekomen en daar ben ik niet een klein beetje fier op en enorm blij en dankbaar voor.

 

Maar ik zit zeker niet stil, elke dag blijf ik mijn aanbod verfijnen en optimaliseren aan de steeds veranderende noden van de sector. Je kan mij elke dag wel ergens in Vlaanderen vinden en dit van de Belgische kust tot Voeren.

Daarnaast kan je mij ook enkele uren per week vinden op de campus van de Erasmus Hogeschool te Brussel, waar ik de vakken Financieel Management en Hotelprijszetting verzorg binnen de opleiding Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

In welke vorm dan ook, ik werk, deel, leer,.. elke dag weer, met mijn passie en missie als onuitputtelijke motor.

Tom Minnen

Wil je nog meer weten over mij? Bekijk dan HIER mijn volledig professionele levenswandel / CV

 

 

 

 

 

Heb je een vraag? 

Tom Minnen
Tom Minnen
bottom of page