top of page

Trivago

Wat is Trivago

Het van oorsprong Duitse Trivago is ontstaan in 2006 als een kleine start-up van 3 vrienden. Na Duitsland ging de website reeds in 2007 live in Frankrijk, Spanje en Italië.  Het bedrijf bleef sterk groeien om in 2013 over te worden genomen door het Amerikaanse Expedia. Trivago heeft ondertussen meer dan 1200 mensen in dienst en geeft zelf aan dat het meer dan 230 verschillende OTA's zou vergelijken met elkaar.

Trivago is sinds 2016 genoteerd op NASDAQ onder IPO

Hoe werkt Trivago voor Hotel en B&B's

Website zoals Trivago vergelijken per hotel verschillende online aanbieders. Oorsprokelijk waren dit enkel de OTA's zoals Booking.com en Expedia. Nu kan je als Hotel of B&B, als je dat wenst, ook adverteren met de eigen website. Als de gast een reservatie maakt doet hij dit dus niet via Trivago maar de gekozen OTA of de website van het Hotel. "Ik heb geboekt via Trivago" kan dus eigenlijk niet.

Business Model Trivago

De OTA's betalen advertentiekosten aan Trivago. Hoe dat ze samenwerken kan verschillen per OTA.

In het algemeen betaald de OTA een bedragen klik dat ze ontvangen voor hun website via Trivago.  De OTA's verdienen deze advertentiekost terug via de commissie die de Hotel en B&B's betalen.

Trivago versus Rate Parity

Door het actief vergelijken van de verschillende OTA's onder elkaar werd de nood aan rate partij voor de OTA's nog belangrijker. Bij hogere prijs gaat de klant automatisch minder doorklinken naar de OTA is kwestie.

Wat is een Meta-Search - OTA

Lees hier meer details over Meta-Search websites zoals Trivago, Kayak,...

Ik streef ernaar om iedereen een zo volledig mogelijk, verstaanbaar en zo correct mogelijke website aan te bieden!

Onduidelijkheden, toevoegingen, correcties, vragen... altijd welkom op: tom.minnen@hotellmeatale.be

Laatste update van deze pagina: 27/03/2018

Meer lezen over Trivago?

Ontdek mijn updates en artikels over Trivago

bottom of page