Brugse Hotels en B&B's scoren enorm sterk op Trivago!

De eindejaarsperiode: de eerste lijstjes voor 2018 zijn aangekomen!

Het is duidelijk, de sprint naar de feestdagen is ingezet:

de Sint is in het land, de kerstspullen liggen op hun kopers te wachten,

de speelgoedwinkels doen gouden zaken, enz.

Traditioneel voor deze dagen zijn ook al de "lijstjes" die opduiken, en dat jaar is dit niet anders.

Trivago kan natuurlijk niet achterblijven en naar jaarlijkse gewoonte komen ze al half november met hun eigen top 10-lijstjes.

De zogenaamde "Trivago Awards 2018", 5 top 10-lijstjes op basis van beoordelingen verwerkt door hun zogenaamde "Trivago Rating index".

Brugge Begijnhof

De eerste 3 categorieën zijn de 5, de 4 en de 3-sterrenhotels.

Bij de 5-sterrenhotels scoort het Brugse "Dukes' Palace" het hoogst met zijn beoordelingen. De top 10 wordt vervolgens bijna volledig ingevuld door Brusselse Hotels. Logisch aangezien in België alle 5-sterrenhotels, op enkele uitzonderingen na, gelegen zijn in Brussel.

De top 10 van de 4-sterrenhotels telt maar liefst 7 hotels uit Brugge met "Hotel Prinsenhof" op kop. Bij de de 3-sterrenhotels krijgen we een meer gespreid Vlaams beeld, maar met een overwicht aan West-Vlaamse sterkhouders.

De 2 en 1-sterrenhotels zijn blijkbaar commercieel niet interessant om ze te belonen met een award. Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat hier pareltjes tussenzitten. Maar is het indelen op basis van sterren eigenlijk op zich al niet een verouderd iets?

Trivago volgt ook de trend om meer en meer niet-hotelaccommodaties aan te bieden op hun platform. Voor al deze accommodaties is er de zogenaamde categorie "alternatieve accommodatie". Persoonlijk vind ik dit alles op een hoop waar men appelen met peren vergelijkt. Een B&B vergelijken met een vakantiewoning gaat voor mij echt niet op.

In deze categorie is het wel weer Brugge die de top 10 invult. De Gentse B&B "De Waterzooi" is de vreemde eend in de bijt op plaats 6.

Brugge sfeerbeeld