top of page

Booking.com voor vakantiewoningen: Gids voor uitbaters

Als je op zoek bent om een vakantiewoning te verhuren voor korte termijn, kom je al gauw uit bij het platform Booking.com. Als één van de marktleiders in het verhuren van accommodaties, biedt Booking.com eigenaars en uitbaters de mogelijkheid om  meer gasten aan te trekken en zo extra inkomsten te genereren.


Maar hoe werkt het precies voor uitbaters? Laten we eens kijken.


Aanmelden op Booking.com

Wanneer je besluit om aan de slag te gaan als host op Booking.com, kun je eenvoudig online een account aanmaken. Het systeem begeleidt je stap voor stap door het proces. Booking.com zal alle nodige informatie van je vragen om je advertentie zo volledig mogelijk te maken voor potentiële gasten. Het is belangrijk om je advertentie vervolgens ook up-to-date te houden, aangezien dit de kans op reservaties vergroot en de klantentevredenheid verhoogt.


Als eigenaar ben je volledig verantwoordelijk voor het beheren van je advertentie. Hoewel Booking.com ondersteuning biedt, is dit voor kleine accommodaties een eerder beperkte persoonlijke ondersteuning.Login pagina voor nieuwe accommodaties Booking.com
Login pagina voor nieuwe accommodaties Booking.com

Booking.com biedt verschillende voordelen voor uitbaters:

  • Groot Bereik: Je accommodatie wordt wereldwijd vindbaar in 43 talen, dankzij het krachtige marketingplatform van Booking.com. Dit vergroot de kans op reserveringen aanzienlijk.

  • Volledige Flexibiliteit: Als eigenaar bepaal je zelf de beschikbaarheid, prijs en voorwaarden van je accommodatie.


  • Geen Extra Kosten voor Gasten: Booking.com rekent geen extra kosten aan gasten, waardoor je volledige controle hebt over de verhuurprijs.


Welke kosten rekent Booking.com aan uitbaters?

Booking.com rekent in Belgie/Vlaanderen een commissie van minimaal 12% (afhankelijk van je locatie), die volledig voor rekening van de eigenaar komt. Deze commissies worden maandelijks gefactureerd door Booking.com.


Betrouwbaarheid van Booking.com?

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1996 en meer dan 29 miljoen accommodaties online, waarvan 6,6 miljoen vakantiewoningen, is Booking.com een van de meest betrouwbare platforms voor accommodatieverhuur.

Booking.com Office Amsterdam

Booking.com vs. Airbnb?

Hoewel beide bedrijven grote spelers zijn in de markt, richten ze zich op een verschillend publiek. Booking.com biedt een breder scala aan accommodaties aan, terwijl Airbnb meer de nadruk legt op vakantiewoningen.


Nadelen Booking.com?

De eerder besproken commissie is zeker het grootste nadeel van Booking.com. De grote zichtbaarheid heeft zijn prijs.

Booking.com behoort tot de internetgiganten, zoals Google en Meta. Verwacht daarom geen persoonlijk contact, maar eerder zakelijke en afstandelijke communicatie die uitsluitend online plaatsvindt. Deze zakelijke benadering wordt door veel uitbaters als onaangenaam ervaren.Conclusie

Door je accommodatie op Booking.com te plaatsen, vergroot je niet alleen je bereik, maar profiteer je ook van de flexibiliteit en betrouwbaarheid die het platform biedt. Met de juiste aanpak kan Booking.com een waardevol instrument zijn voor het maximaliseren van je inkomsten als uitbater van een vakantiewoning.


Tom Minnen - Hotell me a Tale


Laatste update: 08/05/2024


Vragen? Opmerkingen? Toevoegingen?

Laat het mij zeker weten: tom.minnen@hotellmeatale.com

Specifieke landing page van Booking.com voor vakantiewoningen
Specifieke landing page van Booking.com voor vakantiewoningen

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page